Reseña: Castells a l'aire, de Dolors Garcia i Cornellà

Castells a l'aire es la biografía novelada de Mary Shelley, la autora de Frankenstein. Sin embargo, muchos desconocemos la figura de Shelley más allá de ser la escritora de una de las novelas más conocidas y leídas de la literatura. 

Castells a l'aire és la biografia novel·lada de Mary Shelley, l'autora de Frankenstein. No obstant això, molts desconeixem la figura de Shelley més enllà de ser l'escriptora d'una de les novel·les més conegudes i llegides de la literatura.



¿Qué encontramos en Castells a l'aire? Encontramos la vida de Mary Shelley contada de una forma amena, cercana y apasionante. Ya desde el principio veremos que su madre, Mary Wollstonecraft, y sus ideas van a estar muy presentes en el desarrollo de la personalidad de Mary, a pesar de nunca haberla conocido, ya que murió al darle a luz. Esto resulta muy curioso porque Wollstonecraft es una de las figuras más conocidas del feminismo, con su obra ''Vindicación de los derechos de la mujer''. Su hija honró su memoria y sus logros, siendo una de las escritoras más conocidas de todos los tiempos, en una época donde era difícil sobresalir en cualquier campo siendo mujer. También encontramos la figura de Percy Shelley y sus pensamientos sobre el amor libre, Claire, William Godwin, lord Byrion...todas muy interesantes. 

Què trobem en Castells a l'aire? Trobem la vida de Mary Shelley contada d'una forma amena, pròxima i apassionant. Ja des del principi veurem que la seua mare, Mary Wollstonecraft, i les seues idees estaran molt presents en el desenvolupament de la personalitat de Mary, malgrat mai haver-la conegut, ja que va morir en donar-li a llum. Això resulta molt curiós perquè Wollstonecraft és una de les figures més conegudes del feminisme, amb la seua obra ''Vindicació dels drets de la dona''. La seua filla va honrar la seua memòria i els seus assoliments, sent una de les escriptores més conegudes de tots els temps, en una època on era difícil sobreeixir en qualsevol camp sent dona. També trobem la figura de Percy Shelley i els seus pensaments sobre l'amor lliure, Claire, William Godwin, lord Byrion...totes molt interessants.



Para mi ha sido todo un placer poder conocer la vida de Mary Shelley más en profundidad y poder ver cómo los acontecimientos que sucedieron en su vida, tantos buenos como malos, influyeron en su obra, concretamente en la más famosa, Frankenstein. Shelley fue una mujer valiente que vivió a su manera, sin importarle que fuera objeto de contantes críticas y que la sociedad le diera la espalda. Fue una adelantada en su tiempo, tenía una imaginación desbordante y estuvo toda su vida rodeada por la pérdida. Se agradece mucho este tipo de libros porque es más ameno leer biografías, los capítulos son cortos y no se hace para nada pesado, al contrario. Puede gustar tanto los más jóvenes como a los más adultos. Lo recomiendo muchísimo. 

Per a mi ha sigut tot un plaer poder conéixer la vida de Mary Shelley més en profunditat i poder veure com els esdeveniments que van succeir en la seua vida, tant bons com dolents, van influir en la seua obra, concretament en la més famosa, Frankenstein. Shelley va ser una dona valenta que va viure a la seua manera, sense importar-li que fóra objecte de comptants crítiques i que la societat li donara l'esquena. Va ser una avançada en el seu temps, tenia una imaginació desbordant i va estar tota la seua vida envoltada per la pèrdua. S'agraeix molt aquest tipus de llibres perquè és més amé llegir biografies, els capítols són curts i no es fa per a res pesat, al contrari. Pot agradar tant els més joves com als més adults. Ho recomane moltíssim.

------------------------

Número de páginas: 232

Editorial: Bromera

Año de publicación:  2019

Precio: 12,95 €


No hay comentarios:

Con la tecnología de Blogger.